Se on yleistä, että ihmiset kysyvät minulta, mitä on paras sijoitus tänään. Minusta tämä on vaikea kysymys, koska uskon, että ei ole hyvä tapa antaa yksinkertainen vastaus tähän tutkimukseen.

On olemassa tuhansia investointeja sinne. Jokainen on riskin taso, mahdollinen tuotto, ja muita tärkeitä ominaisuuksia, joka tekee siitä lähes mahdotonta tehdä tehokasta vertailu, jotta voidaan määrittää, mikä on paras.

Vielä tärkeämpää, uskon, että paras investointi todella riippuu taloudelliset valmiudet ja investoinnin tavoitteet henkilö.

Tämä tarkoittaa sitä, paras sijoitus on erilainen, joku, joka on P100,000 ja joku muu, joka on 1 milj.euroa.

Samoin, paras sijoitus ei olisi sama, joku, joka haluaa säästää eläkkeelle ja toisen henkilön toivoen ostaa talon sisällä seuraavan 5 vuoden aikana.

Investoimalla

Psykologia päätöksenteko

Psykologit ovat havainneet (sms lån i norge), että ihmiset voidaan yleisesti ottaen luokitella kahteen tyyppiin, kun se tulee päätöksentekoon.

Ensinnäkin yksi voi olla MAXIMIZER. He ovat niitä, jotka valitse vaihtoehto, joka antaa heille mahdollisimman paljon hyötyä. Ja toiseksi, SATISFICER. He ovat niitä, jotka valitse vaihtoehto, joka täyttää vähimmäisvaatimukset.

Jälkimmäinen termi, on matkalaukku, että sanat ’täyttää’ ja ’riittää’. Se oli ensimmäinen ehdotus, jonka Nobel-palkittu taloustieteilijä Herbert A. Simon 1956.

Havainnollistaa ero, kuvittele, että olet ostamista matkapuhelimen ja nämä ovat valintoja:

Nyt on mielenkiintoinen fakta, joka on todettu useissa tutkimuksissa ihmisten käyttäytymistä:

Maximizers yleensä saavuttaa parempi elämä tuloksia, mutta aina tuntuu ne voivat olla puuttuu ulos jotain parempaa. Samaan aikaan, satisficers ovat todennäköisesti olla onnellinen ja on vähemmän pahoittelee, vaikka ei ole suurin, mitä elämä voi antaa.

Miten tehdä paremmin investoimalla päätös

Käsite on maximizer ja satisficer on hyödyllistä hallita, miten käytämme, käy ilmi esimerkiksi älypuhelin. Kuten satisficer, et ole itseesi helposti ja viettää enemmän kuin keskeisiä syitä.

Mutta lisäksi, se on hyvä ajattelutapa on, kun se tulee valita paras investointi.

Kuten aiemmin mainittiin, paras sijoitus riippuu henkilökohtaiset tekijät. Sillä satisficer, nämä tekijät tulee kriteerit, joilla ne mittaavat jos investointi on hyvä tai ei.

Erityisesti, sinun pitäisi ensin määrittää seuraavat ennen investoimalla:

  • Mikä on minun taloudellinen tavoite? Mitä minä säästää ja sijoittaa rahaa?
  • Milloin haluan saavuttaa tämän tavoitteen? Mikä on minun tavoite päivämäärä?
  • Kuinka paljon tarvitsen tämän tavoitteen? Mikä on minun tavoite määrä? (lån med betalingsanmerkning)

Yksi niistä on ollut selkeästi määritelty, voit sitten kysyä seuraavat kysymykset, kun olet yrittää päättää, jos investointi on hyvä tai ei:

  • Voin varaa tämä investointi? Onko minulla tarpeeksi rahaa ja kassavirta avata ja ylläpitää investointeja?
  • Tämä investointi antaa minun tavoite määrä minun tavoite päivämäärä? Se voi auttaa minua saavuttamaan minun erityinen taloudellinen tavoite?
  • Riskejä tämä investointi hyväksyä minut? Olen mukava kohdata näitä riskejä?
  • Jos voit vastata ”Kyllä” kaikkiin kysymyksiin edellä, sitten pienin ja keskeiset perusteet ovat täyttyneet ja näin ollen tämä investointi pitäisi riittää.

Ei tarvitse etsiä muita investointeja, koska olet jo löytänyt paras sijoitus. Ja ainoa syy, miksi sinun pitäisi katsoa pidemmälle, jos olet jo yrittänyt monipuolistaa oman salkun.

Jälleen, on olemassa tuhansia investointeja sinne. Jokainen eri tasoilla riski, mahdollinen tuotto, ja muita ominaisuuksia.

Se olisi stressaavaa, ja joskus ajanhukkaa jo, yrittää vertaile jokainen investointeja siellä, että voit löytää.

Toisin sanoen, älä ole maximizer. Sen sijaan, olla satisficer, kun se tulee valittaessa investointeja. Koska se on tehokkain tapa valita paras investointi.